Tipp főtt fürjtojás pucoláshoz

Tipp főtt fürjtojás pucoláshoz

Tojást pucolni nem nagy élvezet, pláne igaz ez a fürjtojásra. Kicsi, a héja könnyen törik és minden miliméterért meg kell küzdeni, ráadásul a fehérje is gyakran lejön a héjhoz tapadva.

Most leírom, hogyan lehet egyszerűen és könnyen megszabadulni a tojáshéjtól

  • a megmosott fürjtojásokat forró vízbe tesszük és 10 – 15 percig főzzük (mások a vízbe ecetet vagy sót is tesznek, mi nem vettünk észre ettől érdemi változást)
  • ezután a tojásokat a lehető leghidegebb vízbe tesszük (akár jégkockával is hűthetjük), és hagyjuk kihűlni kb. 15 percig
  • ezután kivesszük a vízből és felrázzuk vagy megkopogtatjuk, hogy a héj megrepedezzen
  • újabb 10 percre hideg vízbe tesszük
  • végül a tompa végénél feltörve könnyen lefejthetjük a héjat

Természetesen pár tojásnál ezt a folyamatot nem biztos, hogy érdemes végigcsinálni, viszont fürjtojás pucolásnál gyakran előfordul, hogy nagyobb mennyiséget (akár több 100 darabot) is tisztítani kell, ekkor már megtérül a nagyobb odafigyelés.

Általános szabály még, hogy a friss tojás mindig nehezebben pucolható mint a pár napos fürjtojás.

FÜRJTOJÁS ÉTKEZÉSI CÉLRA FOLYAMATOSAN KAPHATÓ!

Érdeklődjön elérhetőségeinken!