Fürjtojás bontó olló

Fürjtojás bontó olló

A fürjtojás héja könnyen törik, ám alatta egy viszonylag masszív hártya helyezkedik el, ami nehezíti a tojás gyors feltörését, gyakran héj darabkákat kell bányászni sárgájából. Egy kis rutinnal már megy a dolog, de aki napi szinten fogyaszt fürjtojást, annak nagyon megkönnyíti az életét a fürj tojás bontó olló. Használatát az alábbi videóban mutatjuk be, érdemes rá beruházni.

A tojás héjat se dobjuk ki, mert nagyon egészséges, hiszen kb. 90% -ban kálcium-karbonátot tartalmaz. Fogyasztása a kálcium hiányából eredő csont és izületi betegséggel küszködők számára ajánlott, könnyen emésztődík és kúraszerű alkalmazása esetén segít az említett betegségek leküzdésében, megelőzésében. Fogszuvasodás és hajhullás ellen is alkalmazzák.  Kívül belül alaposan megmosva, megszárítva, és porrá zúzva fogyasztható.

A baromfiudvarban is hasznát vehetjük, mert apróra törve és takarmányba keverve, az állatok megfelelő kalcium bevítelét biztosíthatjuk vele, ami a tojás mennyiségében és minőségében is jótékonyan jelentkezik.